Penat aku penat..

By pulasperut on 7/20/2011 11:36:00 AM

comments (1)

Filed Under:

erm...
penat aku penat.. memang aku btl2 penat. aku penat nak control otak aku nak kasi nampak mcm normal. aku penat nak control ati aku, penat nak control lagak aku nak blakon seolah2 aku apy dgn idup aku... waima dpan istri aku pun aku kene pura2 gembira..

erm...
kadang2 aku rasa mcm dah xmampu nak truskan idup ini. kadang2 aku rasa alangkah bagusnya kalo aku mati aje.. Masyaallah...

Ya Allah.. sesungguhnya amat berat utk aku tanggung semua ini.. aku penat fikirkan sampai bila aku harus lalui semua ini..

Lahir dlm keluarga yg agak senang serba-serbi, aku akui aku mbesar sbg seorang yg agak manja dgn kehidupan. dan bila aku trpaksa berdikari sendiri, memang amat perit utk aku lalui.. Dgn citarasa hidup yg agak tinggi, aku sbenarnya memang xmampu utk mnanggung keluargaku..

Walau aku ada kelulusan, tp smpai sekarang kelulusan aku hanya ku gantung di dinding rumah aku.. dan itu sbenarnya yg paling membuatkan aku penat.. bekerja bertahun2 dlm bidang yg bukan minat aku dgn gaji sek menengah, apa sgt yg mampu aku banggakan..

Dan hidup sbg seorang yg berkasta rendah di ofis lg membuatkan aku bertambah penat.. kadang2 aku rasa sperti kewujudan aku tidak dirasai dikalangan mereka.. siapalah nak pandang org seperti aku... nobody..

Dan lg aku penat dgn mereka2 yg kasta lbh tinggi tp cerdik akal lebih rendah dr aku... aku xmampu menyamar sbg seorang yg bodoh smata2 utk masuk rapat dgn mereka. aku xmampu utk sesuaikan diri mnjadi 'hamba' kpd mereka..

Pasti ada yg akn kata aku ni suka mrungut, x bersyukur dgn khidupan.. itu salah! aku bersyukur dgn apa yg Tuhan bg pada aku. Aku juga sedar setiap dugaan yg dia beri pasti ada hikmah disebaliknya.. Aku bersyukur.. tp aku penat..

erm.. aku penat..

Hani Zalikha. camaner ye?

By pulasperut on 12/19/2010 02:56:00 PM

comments (0)

Filed Under:


aku sbenarnye jarang sgt baca akhbar Harian Metro sb cerita dia mengingatkan aku tentang novel-novel lucah yg byk dijual kat tepi2 jalan. tp ari ni aku tertarik dgn 1 artikel dlm HMetro berkenaan budak cantik bernama Hani Zalikha.

Budak nye dah la cantik, bijak plak tu. camner blog die dikunjungi sampai 17000 org sehari ye? lpas tu siap trsenarai antara topten carian Google plak tu. kalah siti.. heheh

ape2 pun aku salute dgn bdak nih. mungkin kerana keikhlasan die dlm mnulis yg buatkan tulisan die disukai oleh ramai org..

Slamat Beraya semua.. :)

By pulasperut on 9/07/2010 01:00:00 PM

comments (0)

Filed Under:


ntah ape prasaan tibe2 datang ni yg blh buat aku login ini blog n start nulis lg. heheh.. last skali aku nulis kat sini adalah pd bln 1 n skang dah bln 9. lame tuh... mase tu anak aku blm tau buat ape2, skang dah reti berdiri sdiri dah :)

korang sahabat2 ape kesah ye? lame xjengok blog korang. ntah lah, skang ni makin malas nak ber'blogging' nih. heheh.. rase cam byk lg benda lain yg lebih penting yg perlu dibuat, yg perlu diutamakan. maklumlah family pun da makin besar, tuntutan hidup pun makin berat. tp arini xtau lah nape rase ringan je jari nak naip. rase cam ade 1 kuase tuk aku kuarkan n3 baru kat sini.

Yg betulnya tadi aku login atas 1 niat je, nak ucap slamat ari raye kat korang.. pose cukup ke bg yg jantan2 nih? yg pompuan ni xpe, ade excuse.. heheh.. arap2 raye korang tahun ni lebih ceria n lebih bermakne dr tahun2 yg lpas. tuk aku, biase2 je. cume skang dah ade Adelia. penambah seri.. heheh..

dah 3 perenggan dah nulis, kire ok lah tu. heheh.. so.. aku blah dulu. Slamat Hari Raya semua!! da..

13.11.09

By pulasperut on 1/21/2010 12:06:00 PM

comments (3)

Filed Under:

hi pulasperut.. lame xnulis kat blog pulasperut nih. sehat ke pulasperut? perut dah ok? heheh..
arakian disebabkan xder modal nak nulis, maka arini aku nak kongsi ngan korang pasal nombor 13.11.09 nih..:)

pada tarikh ni, maka dgn rasminya aku nushirwan muhammad telah menambah lagi 1 status kpd status 'PAPA'. heheh..

apasal lambat update? bukan apa, semenjak dua menjak nih, masa lapang aku sgt2 lah kurang. tambahan pulak aku skang duk umah mertua, line internet kat situ pun dapat xdapat je. nak upload sekeping gambar pun makan mase berbulan2. heheh..

apasal xupload kat ofis? erm.. kat ofis lg lah.. dah lah aku kena jage 2,3 akaun jabatan(blog, facebook etc...) pastu plak ditambah dgn keje yg tidak berkaitan dgn senarai tugas aku lg. memang xsempat..


puteri sulung (insyaallah) aku nih aku namakan Nur Adelia bt Nushirwan.. maksud dia cahaya keadilan..lebih kurang lah.. heheh.. masa mula2 lahir dulu berat dia 3.4 kg. org cakap anak aku nih besar tp aku xtahu sb ni pengalaman pertama. xkesah lah janji semua selamat.. :)

adelia masa umur seminggu

rutin aku skang pun dah byk berubah. tdor pun xblh nak syok sendiri dah. heheh.. tp ape2 pun nikmat die Allah sj yg tahu.. syukur padaNya kerana kurniakan zuriat yg cukup sempurna bg aku.


pd n3 ni juga aku uploadkan beberapa keping pic baby aku masa awal kelahiran sampailah pd tarikh n3 nih. dah..

adelia duk tunggu mama dia siapkan air utk mandi

pic ni mase umur 40 hari

lengkap sudah hidup hero.. hehe..

lenkali plak.. babai!

Blog Widget by LinkWithin